blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Keby vypukla zombie apokalypsa
pridal Devil207 19.12. 2011 o 19:14



 

Určite sa každý z nás denno-denne obáva toho prípadu, že by naozaj nastala situácia, kedy by sa boj o holé prežitie stal jedinou prioritou. Áno, hovorím o zombíkoch, ktorý sužujú vašu myseľ, a nedajú vám spávať. Nuž, deti moje osporostené, od otoh tu máte mňa, a moju minipríručku, ktorá vám v takomto nezávideniahodnom prípade určite pomôže. Riadiť sa budeme jednoduchým náčrtom inventára. V tejto príručke sa dozviete, ako najlepšie tento inventár v prípade vyššie opísanej situácie vyplniť.
Začneme tým, čo si na seba nahodíte. Dosť to záleží od počasia. Podstatné je, aby ste sa v tom cítili pohodlne. A aby to išlo ľahko dole. Taká veľká potreba v zúfalom boji o prežitie nesmie trvať príliš dlho, a nesprávny výber oblečenia vás zruinuje. Ako prvé sa vylučujú všetky spoločenské oblečenia, rifle a podobné málo ohybné časti odevu. V úvahu pripadajú staré dobré tepláky, prípadne iné podobne flexibilné oblečenie spodnej časti tela, pokiaľ možno s čo najviac vreckami a zipsami. Neskôr si vysvetlíme prečo. Ako hornú časť odevu voľte jednoduchú bundu s kapucňou, v lete tričko. Opäť je dôležité, aby sa v tom dalo dobre hýbať. Na hlavu si v lete môžte dať šiltovku, v chladnejšom období postačí vyššie spomínaná kapucňa. Pri výbere okuliarov sa zrejme každý zameria na slnečné. Predsa len, ak vás náhodou niekto natáča, a neskôr vydá ako film, nesmiete vyzerať ako blbec. Voľte ale svetlejšie alternatívy slnečných okuliarov, a vo večerných hodinách ich radšej dajte dole. Nie ste Rytmus, aby ste stále chodili v okuliaroch, a keď je šero, výrazne znížia vašu schopnosť vnímania, najmä tých opálenejších zombíkov. Ako obuv voľte pohodlné botasky. Bežecká obuv nebude prekážkou, skôr prínosom. Každopádne šnúrky je treba schovať dnu, nechceli by ste sa potknúť na vlastnej šnúrke počas úteku pred hordou hladošov. Zatiaľ sú známe štyri prípady, kedy šnúrky počas úteku pred zombíkmi spôsobili prehru utekajúceho. Je pekné zapísať sa do histórie, ale krajšie je prežiť, preto dajte na moju radu.
Ako primárnu zbraň je dobré voliť niečo ľahké. Všetci ste už strieľali zo všemožných výtvorov modernej doby, ale to sú len hry. Realita je trochu iná, a preto neodporúčam žiadny zbytočne ťažký a kopajúci guľomet. Overené AK-čko, alebo starý známy vzor 58 bude lepšou voľbou. Záleží od toho, čo ľahšie zoženiete. Ako alternatívnu zbraň voľte opäť niečo ľahké a overené. Veľkorážové revolvery sú síce pekné, ale opäť je ich nedostatkom kopanie, resp. spätný ráz. Radšej stavte na devinu s čo najväčším zásobníkom. A hlavne nerozmýšľajte tak ako ja, keď hrám Hitmana. "Ten zásobník škaredo vytŕča, beriem si radšej ten menší." Je síce pravda, že veľkokapacitný zásobník nie je práve najkrajší, ale v boji proti nemŕtvym má praktické využitie, a budete radi, až vám zachráni krk. Ako zbraň na boj z blízka určite neberte žiadnu palicu. (Áno, baseballka je tiež palica.) Vhodnejšia je mačeta, prípadne nejaký kvalitnejší nôž. Ak ani jedno nezoženiete, v úravhu pripadá aj známa kombinácia sprej+zapaľovač. To však len skúsenejších podpaľačom. Amatéri si tak sami vopred berú šancu na prežitie.
Na chrbát je povinnosťou ruksak. Stredných rozmerov, aby sa čosi vošlo, ale zas aby bol dostatočne malý a dovoľoval vám dostatočný pohyb. Mali by sa do ňho zmestiť 3-4 zásobníky do veľkej zbrane, 2-3 do malej, niečo na zahryznutie (chleba-dve), a niečo na pitie. To, čo budete piť voľte opatrne. Nesprávne zvolený nápoj vás bude často nútiť vyprázdňovať sa, prípadne vás nezasýti dostatočne. Avšak správne zvolený nápoj vás na jedno použitie zasýti aj na hodinu-dve, nebude vás nútiť ščať každých 20 minút, vhodne osvieži a napumpuje do ďalšieho boja. Žuvačky podľa vlastného uváženia. Môžu pomôcť, ale môžu aj zavadzať pri kričaní, nadávaní a spievaní si. Samozrejme, veci okamžitej potreby (Snickers, Deli, Mentos a podobné srandy) ryjeme do vreciek.
Ako vozidlo zvoľte niečo dostatočne rýchle, a pokiaľ možno s čo najmenšou spotrebou. V takejto zaplakaniahodnej situácii nie je krádež problémom, a tak si myslím, že ani zháňanie dopravného prostriedku nebude väčšou prekážkou (za predpokladu, že viete dosť dobre presvedčiť ostatných živých, že toto auto patrí vám). Nech má vozidlo dostatočne veľký batožinový priestor pre náhradné palivo, ktorého si vezmite so sebou čo najviac. Totiž, benzín svoje uplatnenie nájde aj inde ako v nádrži, a preto ho v takejto situácii nikdy nie je dosť. Samozrejme si do auta nabaľte aj kopu ďalšieho jedla. Plusom bude chladiaci box.
Položku "stronghold" a "sidekick" neriešime. Nemá zmysel ubytovať sa niekde. Opustíte to z dôvodu lovu, a potom sa už naspäť nemusíte dostať. Počas invázie zombí musíte byť mobilná jednotka, preto vašou jedinou pevnosťou bude vaše auto. No a ak chceš niečo urobiť poriadne, urob si to sám. Preto žiadny "sidekick", ktorý spotrebúva vaše zásoby, a častokrát ani nepomôže.
Tak a dostali sme sa k soundtracku. Tu vám nemôžem odporúčať nič konkrétne. Záleží od od vkusu jednotlivca. Môžte si tam nadrbať popové sračky, pod každým zombíkom si predstaviť interpreta, ktorý tú ktorú sračku naspieval, a tak sa napumpovať. Skúsenosti ale vravia, že tento štýl nie je vhodný, a skóre skôr poserie ako vylepší. Preto je lepšie voliť cestu kvalitnej hudby, teda toho, čo máte radi. Nemá zmysel púšťať si diskman. Vezmite si pamäťové médium, ktoré aj teraz používate najčastejšie. Tam, kde máte najviac toho, čo máte radi. V mojom prípade je to Sony Ericsson C905. No a tak si môžte hudbu prehadzovať podľa nálady. Z môjho výberu vám môžem odporúčiť skupiny ako The Prodigy, Pendulum, Infected Mushroom či System Of A Down. Z jednotlivcov, ktorí produkujú hudbu môžem doporučiť Dj Radium, Angerfist, B-Complex, či nášho sectoráka DHA a jeho tvorbu. Soundtracky dobrých fragmovie sú tiež dobrou voľbou. Napríklad dokonalý Mazadox a jeho soundtrack. Ak si chcete zastrieľať do rytmu Can't Stop, či legendárnej skladby Hit The Road Jack v jej DnB verzii, je tento soundtrack pre vás tou pravou voľbou. Môžte si tak robiť svoje vlastné real-time fragmovie, a mať z lovu zombí ešte väčšiu radosť a zábavu. Ako slúchadlá dôrazne odporúčam štuple. Čo z toho, že zo slúchadiel na halvu dostanete hlbšie basy, keď sú nestabilné u pohybových manévrov? Radšej ukradnite kvalitnejšie štuple! No a samozrejme treba myslieť na energiu. Ak používate mp3 prehrávač na baterky, tak ich čo najviac naryte do vreciek. Ak mobilný telefón, kradnite batérie a ryte ich do vreciek. Prehrávač so vstavaným akumulátorom sa neodporúča, nie je veľa času nabíjať to.
Tak a dostali sme sa k finálnemu bossovi. Tu je voľba čiste na vás. Inšpirovať sa môžte napríklad u nekvalitných popových spevákov, prípadne v politike, v práci a pod. Možností je množstvo, výber je na vás.
Možno ste si mysleli, že som zabudol na úplne prvé kolonky. Nie, nezabudol. Ako volací znak, teda čosi ako niknejm si zvoľte niečo, čo dobre znie. Buď si môžte nik meniť podľa nálady, alebo si zachovať jeden a budovať rešpekt. Tak, aby sa pri vyslovení toho mena zombíkom triasly všetky zuby od strachu, a aby vás živí ľudia uctievali. Bojový pokrik je opäť na vás. Odporúčam niečo, čo vás napumpuje, povzbudí do ďalšieho boja. Citáty známych osôb nie sú zlou voľbou. No a posledná položka "last words" teda posledné slová. Predpokladáme, že vy chcete prežiť, a teda to budú posledné slová, ktoré od vás budú počuť zombíci než vyfasujú. Tu sa hodí buď krátka veta, jedno slovo, alebo nadávky. Nepoužívajte opotrebované nadávky, ktoré každý pozná. Modujte už existujúce, vymýšľajte vlastné a rôzne to kombinujte. Bude to znieť lepšie. Inšpirovať sa môžte napríklad u Kapitana Bombu (viď. Shurkyho blog a youtube). Prípadne môžte kričať text, ktorý aktuálne počujete zo slúchadiel. Záleží len na vás.
Dúfam, že si z tejto príručky odnesiete čo najviac, a budete sa vedieť v prípade zombí invázie zachovať správne.
Zdraví vás váš Devil.

 

Určite sa každý z nás denno-denne obáva toho prípadu, že by naozaj nastala situácia, kedy by sa boj o holé prežitie stal jedinou prioritou. Áno, hovorím o zombíkoch, ktorý sužujú vašu myseľ, a nedajú vám spávať. Nuž, deti moje osporostené, od otoh tu máte mňa, a moju minipríručku, ktorá vám v takomto nezávideniahodnom prípade určite pomôže. Riadiť sa budeme jednoduchým náčrtom inventára, tzv. Zombí survival šit. (Z neznámych dôvodov obrázok nešlo pridať, preto pridávam link na obrázok. http://omgwtfnvm.files.wordpress.com/2011/03/zss5.png) V tejto príručke sa dozviete, ako najlepšie tento inventár v prípade vyššie opísanej situácie vyplniť.

Začneme tým, čo si na seba nahodíte. Dosť to záleží od počasia. Podstatné je, aby ste sa v tom cítili pohodlne. A aby to išlo ľahko dole. Taká veľká potreba v zúfalom boji o prežitie nesmie trvať príliš dlho, a nesprávny výber oblečenia vás zruinuje. Ako prvé sa vylučujú všetky spoločenské oblečenia, rifle a podobné málo ohybné časti odevu. V úvahu pripadajú staré dobré tepláky, prípadne iné podobne flexibilné oblečenie spodnej časti tela, pokiaľ možno s čo najviac vreckami a zipsami. Neskôr si vysvetlíme prečo. Ako hornú časť odevu voľte jednoduchú bundu s kapucňou, v lete tričko. Opäť je dôležité, aby sa v tom dalo dobre hýbať. Na hlavu si v lete môžte dať šiltovku, v chladnejšom období postačí vyššie spomínaná kapucňa. Pri výbere okuliarov sa zrejme každý zameria na slnečné. Predsa len, ak vás náhodou niekto natáča, a neskôr vydá ako film, nesmiete vyzerať ako blbec. Voľte ale svetlejšie alternatívy slnečných okuliarov, a vo večerných hodinách ich radšej dajte dole. Nie ste Rytmus, aby ste stále chodili v okuliaroch, a keď je šero, výrazne znížia vašu schopnosť vnímania, najmä tých opálenejších zombíkov. Ako obuv voľte pohodlné botasky. Bežecká obuv nebude prekážkou, skôr prínosom. Každopádne šnúrky je treba schovať dnu, nechceli by ste sa potknúť na vlastnej šnúrke počas úteku pred hordou hladošov. Zatiaľ sú známe štyri prípady, kedy šnúrky počas úteku pred zombíkmi spôsobili prehru utekajúceho. Je pekné zapísať sa do histórie, ale krajšie je prežiť, preto dajte na moju radu.

Ako primárnu zbraň je dobré voliť niečo ľahké. Všetci ste už strieľali zo všemožných výtvorov modernej doby, ale to sú len hry. Realita je trochu iná, a preto neodporúčam žiadny zbytočne ťažký a kopajúci guľomet. Overené AK-čko, alebo starý známy vzor 58 bude lepšou voľbou. Záleží od toho, čo ľahšie zoženiete. Ako alternatívnu zbraň voľte opäť niečo ľahké a overené. Veľkorážové revolvery sú síce pekné, ale opäť je ich nedostatkom kopanie, resp. spätný ráz. Radšej stavte na devinu s čo najväčším zásobníkom. A hlavne nerozmýšľajte tak ako ja, keď hrám Hitmana. "Ten zásobník škaredo vytŕča, beriem si radšej ten menší." Je síce pravda, že veľkokapacitný zásobník nie je práve najkrajší, ale v boji proti nemŕtvym má praktické využitie, a budete radi, až vám zachráni krk. Ako zbraň na boj z blízka určite neberte žiadnu palicu. (Áno, baseballka je tiež palica.) Vhodnejšia je mačeta, prípadne nejaký kvalitnejší nôž. Ak ani jedno nezoženiete, v úravhu pripadá aj známa kombinácia sprej+zapaľovač. To však len skúsenejších podpaľačom. Amatéri si tak sami vopred berú šancu na prežitie.

Na chrbát je povinnosťou ruksak. Stredných rozmerov, aby sa čosi vošlo, ale zas aby bol dostatočne malý a dovoľoval vám dostatočný pohyb. Mali by sa do ňho zmestiť 3-4 zásobníky do veľkej zbrane, 2-3 do malej, niečo na zahryznutie (chleba-dve), a niečo na pitie. To, čo budete piť voľte opatrne. Nesprávne zvolený nápoj vás bude často nútiť vyprázdňovať sa, prípadne vás nezasýti dostatočne. Avšak správne zvolený nápoj vás na jedno použitie zasýti aj na hodinu-dve, nebude vás nútiť ščať každých 20 minút, vhodne osvieži a napumpuje do ďalšieho boja. Žuvačky podľa vlastného uváženia. Môžu pomôcť, ale môžu aj zavadzať pri kričaní, nadávaní a spievaní si. Samozrejme, veci okamžitej potreby (Snickers, Deli, Mentos a podobné srandy) ryjeme do vreciek.

Ako vozidlo zvoľte niečo dostatočne rýchle, a pokiaľ možno s čo najmenšou spotrebou. V takejto zaplakaniahodnej situácii nie je krádež problémom, a tak si myslím, že ani zháňanie dopravného prostriedku nebude väčšou prekážkou (za predpokladu, že viete dosť dobre presvedčiť ostatných živých, že toto auto patrí vám). Nech má vozidlo dostatočne veľký batožinový priestor pre náhradné palivo, ktorého si vezmite so sebou čo najviac. Totiž, benzín svoje uplatnenie nájde aj inde ako v nádrži, a preto ho v takejto situácii nikdy nie je dosť. Samozrejme si do auta nabaľte aj kopu ďalšieho jedla. Plusom bude chladiaci box.

Položku "stronghold" a "sidekick" neriešime. Nemá zmysel ubytovať sa niekde. Opustíte to z dôvodu lovu, a potom sa už naspäť nemusíte dostať. Počas invázie zombí musíte byť mobilná jednotka, preto vašou jedinou pevnosťou bude vaše auto. No a ak chceš niečo urobiť poriadne, urob si to sám. Preto žiadny "sidekick", ktorý spotrebúva vaše zásoby, a častokrát ani nepomôže.

Tak a dostali sme sa k soundtracku. Tu vám nemôžem odporúčať nič konkrétne. Záleží od od vkusu jednotlivca. Môžte si tam nadrbať popové sračky, pod každým zombíkom si predstaviť interpreta, ktorý tú ktorú sračku naspieval, a tak sa napumpovať. Skúsenosti ale vravia, že tento štýl nie je vhodný, a skóre skôr poserie ako vylepší. Preto je lepšie voliť cestu kvalitnej hudby, teda toho, čo máte radi. Nemá zmysel púšťať si diskman. Vezmite si pamäťové médium, ktoré aj teraz používate najčastejšie. Tam, kde máte najviac toho, čo máte radi. V mojom prípade je to Sony Ericsson C905. No a tak si môžte hudbu prehadzovať podľa nálady. Z môjho výberu vám môžem odporúčiť skupiny ako The Prodigy, Pendulum, Infected Mushroom či System Of A Down. Z jednotlivcov, ktorí produkujú hudbu môžem doporučiť Dj Radium, Angerfist, B-Complex, či nášho sectoráka DHA a jeho tvorbu. Soundtracky dobrých fragmovie sú tiež dobrou voľbou. Napríklad dokonalý Mazadox a jeho soundtrack. Ak si chcete zastrieľať do rytmu Can't Stop, či legendárnej skladby Hit The Road Jack v jej DnB verzii, je tento soundtrack pre vás tou pravou voľbou. Môžte si tak robiť svoje vlastné real-time fragmovie, a mať z lovu zombí ešte väčšiu radosť a zábavu. Ako slúchadlá dôrazne odporúčam štuple. Čo z toho, že zo slúchadiel na halvu dostanete hlbšie basy, keď sú nestabilné u pohybových manévrov? Radšej ukradnite kvalitnejšie štuple! No a samozrejme treba myslieť na energiu. Ak používate mp3 prehrávač na baterky, tak ich čo najviac naryte do vreciek. Ak mobilný telefón, kradnite batérie a ryte ich do vreciek. Prehrávač so vstavaným akumulátorom sa neodporúča, nie je veľa času nabíjať to.

Tak a dostali sme sa k finálnemu bossovi. Tu je voľba čiste na vás. Inšpirovať sa môžte napríklad u nekvalitných popových spevákov, prípadne v politike, v práci a pod. Možností je množstvo, výber je na vás.

Možno ste si mysleli, že som zabudol na úplne prvé kolonky. Nie, nezabudol. Ako volací znak, teda čosi ako niknejm si zvoľte niečo, čo dobre znie. Buď si môžte nik meniť podľa nálady, alebo si zachovať jeden a budovať rešpekt. Tak, aby sa pri vyslovení toho mena zombíkom triasly všetky zuby od strachu, a aby vás živí ľudia uctievali.

Bojový pokrik je opäť na vás. Odporúčam niečo, čo vás napumpuje, povzbudí do ďalšieho boja. Citáty známych osôb nie sú zlou voľbou.

No a posledná položka "last words" teda posledné slová. Predpokladáme, že vy chcete prežiť, a teda to budú posledné slová, ktoré od vás budú počuť zombíci než vyfasujú. Tu sa hodí buď krátka veta, jedno slovo, alebo nadávky. Nepoužívajte opotrebované nadávky, ktoré každý pozná. Modujte už existujúce, vymýšľajte vlastné a rôzne to kombinujte. Bude to znieť lepšie. Inšpirovať sa môžte napríklad u Kapitana Bombu (viď. Shurkyho blog a youtube). Prípadne môžte kričať text, ktorý aktuálne počujete zo slúchadiel. Záleží len na vás.

Dúfam, že si z tejto príručky odnesiete čo najviac, a budete sa vedieť v prípade zombí invázie zachovať správne.



Zdraví vás váš Devil.



Prístupov 14416
Kvalita článku
(90,8%) hlasov 13

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)