blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



"Nemám strach povedať čo treba povedať..."
pridal Devil207 20.11. 2012 o 16:10

Dnes som bol účastníkom akcie, ktorej oficiálny názov ani srnka netuší, ale medzi zainteresovanými bola nazývaná ako "burza". Šlo tam vlastne o to, že z jednotlivých stredných škôl v okrese sa vybralo niekoľko zástupcov reprezentovať práve tú svoju školu. Bol som na takom niečom po prvý krát, ale nakoľko mám rád prácu s "publikom", tak som sa na to celkom tešil. Nuž, ako sa vraví, detaily tvoria celok, a nad takým jedným detailom som sa dnes pozastavil a rád by som sa s vami podelil.

Pristavil som sa pri skupinke deviatakov, ktorí si prišli na toto miesto obzrieť ponuku škôl, dozvedieť sa viac o každej z nich a možno si už aj finálne vybrať tú svoju. Zaujímala ich problematika informačných technológií (čo je vlastne môj odbor) a preto som im rozprával čo a ako, vysvetľoval a odpovedal na to, čo ich zaujímalo. Keď v tom sa náš improvizovaný kruh roztrhol pod náporom učiteľa z inej školy, ktorý z ničoho nič vtrhol medzi nás a začal propagovať tú svoju školu, na čo som ho upozornil že skákať do reči je maximálne neslušné. S pohľadom "čo ty zasran ideš mne rozprávať" reagoval že v konkurenčnom boji je možné všetko a pokračoval. Nakolko "nemám strach povedať čo treba povedať ak ide o to jak doj**ať pózera" (názov aj táto je veta je prepožičaná zo Strapovej skladby Vždy som taký bol, ktorú dal spolu s Tonom S a ktorú nájdete na jeho albume 23) tak som mu pekne vysvetlil, že je uplne trapne, keď príde vysokoškolsky vzdelaný človek, ktorý neovláda základné pravidlá slušného správania, a nevie si vážiť druhého človeka a ešte sa tvari že pojedol pol mudrosti sveta (presne tak na mňa pôsobil). (Ak sa mu toto náhodou dostane pred oči, týmto ho zdravím a odkazujem mu že na jeho mieste sa s takým správaním ani nepriznávam že mám titul, a ešte že som to ja čo vychováva vaše decka a pripravuje ich pre budúce povolanie/vysokú školu). Dotyčný si nedal pokoja a skákal do reči až kým potom opustil našu skupinku. Asi pochopil že so mnou toho moc nevyháda, a možno si aj uvedomil chybu, len ju nahlas nepriznal.

Už som písal o tom, že od starších ľudí nie je dobré sa stále učiť, lebo nás môžu naučiť aj hanbyhodné veci. Už som v predošlých blogoch dissoval aj vysokoškolsky vzdelaných ľudí. To, že mám pred menom ešte zmes písmen s bodkou zo mňa nerobí lepšieho človeka. A dnes zdôrazňujem to, že mi to ani nedáva právo povyšovať sa nad ostatných. To, že ja som len "obyčajný študent" zo mňa nerobí o nič horšieho človeka ako je napr. inžinier, s tým rozdielom že on je starší, vzdelanejší a skúsenejší. Žial, niektorí "vzdelanci" ani za tie roky školy nepobrali základné pravidlo, že do reči sa proste neskáče.



Prístupov 4195
Kvalita článku
(82%) hlasov 5

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)