blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Internet prekypuje inteligenciou
pridal Devil207 21.12. 2011 o 19:52

Inšpiráciou sa mi tentokrát stal jeden človek z fasabúku žijúci v Las Vegas, ktorý, súdiac podľa jeho príspevkov, vyštudoval vysokú školu.
Moju konverzáciu sem prekopírujem z fasabúku, meno a priezvisko, aj komentovaný status (resp. príspevok) zamlčím.
Ja píšem:
"Nič v zlom, ale za toto si zaslúžiš kritiku. Hudba je v dnešnom svete tovar, za ktorý sa berú peniaze. Ja (alebo ty, alebo ktokoľvek iný) si môžem vybrať, či sa mi to páči alebo nie (tak, ako si vyberieš, či si kúpiš tento, alebo henten chlieb). A preto, že ty si zákazník, ty sa rozhoduješ, ty platíš, ty máš právo vyjadriť svoj názor ti nikto nemôže vyčítať, že si nič nedosiahol." - ako všade, tak aj na fasabúku sa snažím stále slušne a na nejakej tej úrovni vyjadriť svoj názor.
Prišla mi odpoveď:
"v albume screeny z dajakej prijebanej hry a on tu ide davať rady a kritiky TY pro skill sniper :D Hudba je tovar ty jebo nevieš o čom rozpravaš ... palte do pi*e, palte počuvaš Gotta." - v mojom fasabúkovskom albume sa nachádza niekoľko desiatok screenshotov z Crysis Wars, Crysis Warhead, a Crysis 2. 
Na odpoveď som odpovedal.
"Hlavne že ty vieš všetko, dokázal si svoju inteligenciu, a ak odsudzuješ ľudí, čo počúvajú Gotta, tak tým len dokazuješ, že mám pravdu." - opäť podľa možností na úrovni, a bez zbytočných vulgarizmov.
A dostal som vysokoškolskú odpoveď, na ktorú som neodpovedal.
"jo TY ! inteligent z facebooku"

Neprišiel som sa vám tu však vyplakať, ako na mňa nejaký vysokoškolsky študovaný človek škaredo nadával. Nad jeho vysokým IQ a dobrou výchovou som sa pousmial, a ďalej strieľal v rytme Tarantula. Nenechám si nikým skaziť náladu. Pre niečo to tu ale píšem.
Na internete máme vo veľkej miere anonymitu. Aj ten Devil, ktorý tu pre vás píše môže byť pokojne najaká staršia pani, ktorá každý večer štrikuje svetríky pre vnúčence. Človek krytý takouto anonymitou si povie hocičo. Či už v komentári na youtube, v príspevku v diskusii, alebo inde. Už to, či používa diakritiku a jeho gramatika o ňom môže čo to povedať. Nie je to však vždy tak, ako vyzerá. Aj človek, ktorý píše ako analfabet môže mať v pohode názory, a byť dobrý. Viac už o ňom povie jeho názor, prípadne fotka. Vieme dobre, že veľké percento decek si na internet o sebe dáva pravdivé informácie, a skutočné fotky. Avšak ani to nie je stopercentné. Stále je to ten jeho názor, a spôsob, akým ho vyjadrí, čo nám o ňom napovie najviac. Ak je každé druhé slovo nadávka, určite to bude niekto inteligentný. A ak pridá nejakú "coolovú" hlášku na adresu Justina Biebera, či iného všeobecne známeho interpreta, môžte si byť istý, že sa jedná o vysoko inteligentný exemplár. Takých je na internete veľká spústa.
Že je to divné, keď decko zo základnej ide kritizovať niektorých údajne dospelých ľudí za správanie? No, možno, ale o to viac je to smutnejšie. Nehovorím, že ja som dokonalý, ale snažím sa stále sa držať istej úrovne slušnosti aj v prípade, že sa stávam cieľom útoku. Nemôžem však povedať, že sa mi to stále darí. Obraz o mne, a o tom, či mám právo buzerovať týchto inteligentov si musíte vytvoriť sami. Či už z mojich komentárov v diskusiách, alebo z mojich nízkorozpočtových blogov, ktoré tu pre vás píšem.


Zdraví vás váš Devil.



Prístupov 2336
Kvalita článku
(93,3%) hlasov 6

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)