blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Môj prechod z K530i na K800i
pridal Devil207 16.7. 2010 o 21:17

Len včera - 15.júla 2010 ku mne dorazil môj nový fon - Sony Ericsson K800i. Po otvorení krabice sa na mňa pozeral mobilný telefón so sympatickým vzhľadom. Po vložení SIM karty som ho zapol a rozsvietil sa veľký kvalitný displej s rozlíšením 240x320 pixelov.

Telefón je skoro rovnako veľký ako K530i, ale je hrubší. Dizajn telefónu sa mi hneď zapáčil. Telefón výborne sadne do ruky, a vďaka krytu fotoaparátu ho môžete pohodlne chytiť do celej ruky, lebo nehrozí, že by ste nechali odtlačok na fotoaparáte. Kryt fotoaparátu mierne vyčnieva z tela telefónu, ale mne sa to celkom páči.

Hneď som si vyskúšal fotoaparát, ktorý je hlavným lákadlom tohto telefónu. 3.2 MpX CYBER-SHOT mi ponúkol veľmi veľa funkcií, vrátane AutoFocus, či stabilizátoru obrazu. ďalšia vec, ktorá prispela ku kvalite fotografií je xenónový blesk. Jediné, čo na foto-funkciách trochu zamrzí je malé rozlíšenie videa, ale po skúške kamery a prenesení videa do PC vyzerá video podľa mňa celkom dobre.

Ďalšia z funkcií ktorú som vyskúšal bol prehrávač hudby. Tu som sa zbavil hlavného hudobného problému K530-ky, a to toho, že konektor slúchadiel sa neustále sám odpájal. A tak mi do uší zaznelo kvalitné stereo bez toho, aby som sa musel báť odpojenia konektora. Prehrávanie sa dá porovnať so Sony Ericssonmi z W série. Po odpojení slúchadiel zasa zaznel kvalitný reproduktor umiestnený v zadnej časti telefónu.

Jedna z funkcií, ktorú som len okrajovo skúšal je rádio. Kvalitné a prehľadné.

Ďalej som si skúsil dve vlastné hry a všetky tri, ktoré som v telefóne už našiel. Na takom displeji vyzerajú hry naozaj krásne. Jediná vec, ktorá sa mi nepáči je, že som prehral :))

Videohovor som nemal šancu vyskúšať s nikým, ale kvalitu druhej kamery som si vyskúšal. Je kvalitné, plynulé a čisté. Kamera pre videohovor je ukrytá veľmi nenápadne, takže si ju na prvý pohľad ani nevšimnete.

Rád by som ešte napísal niečo o ovládaní fonu. Klávesnica mi hneď sadla do ruky. Veľmi dobre sa na nej píše a tiež sa dobre hrajú hry. Joystick je síce iný ako to bolo u K530i, ale ovláda sa veľmi dobre. Rozloženie kláves je rovnaké, ako to u značky Sony Ericsson poznáme. Dve tlačidlá, pod nimi je tlačidlo naspäť a tlačidlo C pre vymazávanie, ktoré som ocenil pri fotografovaní. Nemusel som totiž stláčať tlačidlo pre ďalšie akcie a následne vybrať možnosť vymazať. Potom naľavo je tlačidlo pre rýchle spustenie internetu a napravo pre skratky. Pribudli tiež dve tlačidlá nad displejom. Okrem fotografovania som ich ešte nikde nevyužil, ale nevadia mi tam, a k dizajnu telefónu pasujú. 

 

PLUSY:

-veľmi kvalitný CYBER-SHOT (síce so slabším videom, ale mne to nadmieru stačí)

-veľmi kvalitný hudobný prehrávač

-displej

-videohovor (určite sa mi niekedy zíde)

-pekný dizajn

 

MÍNUSY:

-ŽIADNE

 

na internete som našiel, že to nemá EDGE, ale ani K530i to nemal, a vôbec ma to neobmedzovalo (ako mínus to neberiem, ale nedovolil by som si to nespomenúť)

 

Ešte by som rád vyvrátil jeden mýtus, ktorý som našiel na internete a to ten, že kryt fotoaparátu sa vo vrecku niekedy sám otvára. Je to hlúposť!

 

Pridávam aj zopár foto nafotených týmto fonom.

 


 



Prístupov 7629
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)