blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Ten najhorší...
pridal Devil207 1.10. 2010 o 18:04

Najhorší druh živočíchov. V rozprávkach bývajú vlky označované ako zlé. Niektorí ľudia by povedali pavúky, alebo iný hmyz. Ja nie. Ja mám na to úplne iný názor. Moja odpoveď je uvedená na konci články po mojej úvahe.

 

"Mami, kúp mi psíka." Áno, deti majú nepochybne veľmi rady zvieratá. Ale na ako dlho? Dieťa si vo veľa prípadoch neuvedomuje, akú zodpovednosť prináša taký psík. Rodičia mu ale veria, a preto si takého psíka zaobstarajú. Chvíľu tento psík vzbudzuje radosť. Potom radosť opadne. Psík začne byť pre rodinu obtiažou. A kde končí? V tom najlepšom prípade ho rodina daruje príbuzným, alebo priateľom. V tom horšom, ale nie najhoršom skončí psík ako tulák na ulici. Ten najhorší prípad je, keď skončí v taške niekde pri ceste - áno, aj to ľudia robia. Ak má psík šťastie, zoberú si ho k sebe dobrí ľudia. Ale nie všetci psíkovia majú to šťastie...

 

Dobre, to boli psíky. A teraz iná zver. Väčšina z nás sleduje večer v televízii noviny. Minule ukazovali reportáž o pytliačení na svišťov. Pytliaci lovili svište pre masť. Áno, masť stojí veľa peňazí, ale stojí im to za pocit, že zviera strašne trpí, a k tomu aj za to nebezpečie, že ich zatvoria do basy? A nielen na svište sa pytliači. Brutálne pasce ubližujú aj iným druhom zvierat. A nielen pasce, aj nelegálne držané zbrane. Koľko slonov sa zabije len pre kly? Nemôžu zviera len uspať? A čo lov veľrýb? Koľko veľrýb zabijú pytliaci ročne? A to nehovorím o testovaní rôznych prípravkov na zvieratách. Zvieratá týmto strašne trpia. Pri písaní článku som si klikal na google, aby som sa uistil, že netrepem kraviny. Obrázky, ktoré som videl, mi vyrazili dych. V tom zlom slovazmysle. To nie je o tom, že namaľujem opici ústa rúžom. To je o strašnej brutalite páchanej na zvieratách. Kvôli takýmto ľuďom vznikajú zoznamy ohrozených druhov. Druhov, ktoré budúca generácia vôbec nemusí poznať, pretože vyhynú. Kvôli takýmto ľuďom.

Samozrejme, taký zajac, na ktorom sa testujú výrobky, alebo potkan, tie nepatria k ohrozeným druhom. Ale trpia ako jedince. Ľudia ich doslova týrajú.

Tak sa vráťme späť na začiatok. Koľko ľudí zabili vlky (hovoríme tu o zdravých vlkoch)? Koľkým druhom zvierat spôsobil vlk to, že patria medzi ohrozené a chránené? Koľkým druhom to spravil pavúk? Odpoveď znie: žiadnym! Ktorý je teda ten najhorší druh živočíšnej ríše? Sme to my, ľudia!

Zamyslime sa teda. Chceme, aby deti našich detí o 100 rokov poznali svet a živočíšnu ríšu tak, ako ich poznáme my?

Nepatrím k žiadnej organizácii pre ochranu zvierat. Toto sú len moje osobné názory, ktoré nikomu nevnucujem.



Prístupov 831
Kvalita článku
(100%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)