blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Peniaze, alebo život?
pridal Devil207 4.10. 2010 o 20:25

Už som v článku vyjadril môj postoj k ľuďom ako k živočíchom. Teraz vynechajme ostatné živočíchy a sústreďme sa len na ľudí. Vieme si my ľudia vážiť aspoň náš život, keď si už veľa ľudí nevie vážiť ten zvierací? Moju odpoveď sa dozviete po prečítaní článku.

Tak rád by som začal životným prostredím. Princíp je jednoduchý, my vplývame na životné prostredie - ono vplýva na nás. My ničíme životné prostredie - ono ničí nás. My prospievame životnému prostrediu - ono prospieva nám. Nie rýchlo. Tento proces je pomalý. Nezačneme sa dusiť dva dni po tom, ako vynájdeme autá, ktoré vypúšťajú dym. Nebude to dva dni po tom, ani dva roky po tom. My - ľudia sme spravili ozónovú dieru. Ľadovec sa neroztopí celý za dva dni, ani za rok. Počkajme si dlhšie, potom to začne. Zem sa nám pomstí za to, čo sme spravili my jej (to už je ale debata na iný článok). Mohli by sme proti tomu bojovať. Ale to by nesmeli byť ľudia takí, akí sú. Peniaze, to je tá vec, ktorá ovplyvňuje ľudí zo všetkých činiteľov najviac. Napríklad také auto na elektrický pohon. Ono by aj mohlo bežne chodiť po uliciach každého mestá. Lenže je tu jedna vec, ktorá mu v tom bráni - ľudská pažravosť. Jednak ten, čo auto vymyslel, resp. ten, čo ho bude predávať, ho bude predávať za neľudské peniaze, a auto sa ani na trh nedostane kvôli obchodníkom s ropou, ktorí by prišli o biznis, a preto vymyslia čokoľvek, čo by autu zabránilo sa predávať. Im je to jedno, pretože až bude životné prostredie znečistené tak veľmi, že to bude pociťovať každý, a poriadne, oni tu už nebudú. Ale za svoj život si budú žiť ako baróni.

Pokračujeme "finančnou krízou", o ktorej sa už nehovorí, ale hovorilo ,a preto sa k nej vrátim. Aká prosím vás finančná kríza? Podľa mňa to je zasa pažravosť. Síce tento odsek nebude veľmi súvisieť s názvom článku, ale nedá mi nenapísať o tom. Kríza spočívala v tom, že nebolo čo robiť. A prečo? Ja vám poviem môj názor. Firma nemá prácu pre zamestnancov, lebo nemajú zakázky. Zakázky nemajú, lebo sa tovar nepredáva. Nepredáva sa, preto ho je veľa, a preto firmy nemajú zakázky. Otázka je: Prečo sa nepredáva? Pretože ten, čo ju predáva chce čo najviac získať. Preto dá na tovar vysokú cenu. Človek by si to dovolil kúpiť aj za vyššiu ceny, KEBY tu nebol jeho zamestnávateľ, ktorý sa chce tiež poriadne nabaliť a preto mu nedá normálny plat. Ľudia majú nízke platy, výrobky majú vysoké ceny, nikto to nekupuje, firmy nemajú zakázky, ľudia nemajú prácu a takto to stojí... Ale nie každý ma krízu. V období tejto "krízy" sa v mojom okolí staval veľký závod - títo ľudia asi krízu nemali...

Tak a posledná vec, ku ktorej by som sa rád vyjadril sú lieky. Tento odsek už veľmi úzko súvisí s tým, ako si človek viac váži peniaze, ako seba samého. Takže, určite ste si všimli, ktoré lieky sú najdrahšie? Nie? Ja vám to teda poviem. Najdrahšie sú lieky na srdcovo-cievne ochorenia a lieky na onkologické ochorenia - teda lieky, ktoré ľudia najnutnejšie potrebujú. To zasa dokazuje, že peniaze sú ľuďom milšie ako ich vlastný život, alebo život iných ľudí. 

Naozaj peniaze sú vecou, dokonca by som povedal živlom, ktorý ovplyvňuje ľudskú myseľ zo všetkého najviac...



Prístupov 946
Kvalita článku
(100%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)