blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Nie je všetko zlato, čo sa blyští...
pridal Devil207 5.10. 2010 o 16:10

pozn. Tento článok môže vyzerať ateisticky, ale vôbec tak nie je myslený.

 

Tak som sa znova zamyslel nad existenciou Boha. Navštevoval som náboženskú výchovu, a preto o ňom viem zopár vecí. Poďme si teda podrobne rozobrať zopár právd, poloprávd a neprávd. 

 

Boh je spravodlivý, a milosrdný. Toto vám povie (mal by povedať) každý kňaz. Je to ale pravda? Uveďme si teda príklad. Je to veľmi citlivá vec, ale ak chceme spoznať pravdu, musíme siahať aj po takýchto témach. Na svete sa rodí veľa postihnutých detí. Detí, ktoré sú veľmi choré už od narodenia, alebo ochorejú po narodení. Boh by mal trestať hriešnikov. Hriešnik, to je vlastne ten, kto sa nespráva podľa desatora Božích prikázaní - teda podľa mňa každý na svete. Ale opýtajme sa: "Čo komu takéto choré dieťa urobilo, že musí takto trpieť?" Odpoveď je každému jasná - dieťa neurobilo nikomu nič. Za čo bolo potrestané? Je naozaj Boh (ak vôbec existuje) taký spravodlivý? Raz veľmi dávno nám - triede na hodine náboženstva náš učiteľ - kňaz hovoril niečo v zmysle, že hriechy sa dedia. To znamená, že ak nejaký prapraprapradedko spraví niečo strašné, tak za to budú pykať jeho potomkovia a potomkovia jeho potomkov. Je to spravodlivé? Je spravodlivé, aby niekto pykal za činy niekoho iného, a ešte keď je to dieťa? Nie je. Je to milosrdné? Nie je. Je teda Boh taký spravodlivý a milosrdný? Podľa mňa táto veta o spravodlivosti a milosrdnosti Boha nie je až taká pravdivá. Prečo deti trpia, hladujú, zomierajú, a najväčšie špiny, vrahovia žijú v bohatstve a blahu? Nikto nevie, ale ak Boh existuje, a toto dopustí, tak nie je spravodlivý. 

Ďalej, o Bohu je napísané, že stvoril prvých ľudí - Adama a Evu. Títo vraj neposlúchli Boha a preto boli vyhnaní z raja. Opäť, ak je to naozaj pravda, je spravodlivé, aby sme my - potomkovia Adama a Evy nesmeli žiť v raji kvôli tomu, že oni zhrešili? Nie! Vôbec to nie je spravodlivé. 

Ďalej. Povedzme si úprimne, že najväčší úchyli sú práve z radov týchto svätých ľudí, kňazov a podobne. Má právo úchyl sa nazývať Božím služobníkom? Ak teda Boh existuje, prečo to dovolí? 

Prečo pri nehodách zomierajú nevinní ľudia? Väčšinou to pri nehodách býva tak, že ten čo nehodu spôsobí vyviazne bez zranení, prípadne má ľahké zranenia. Nevinní ľudia s rodinami zomierajú na cestách a tieto špiny, ktoré ožraté sadajú za volant si žijú ďalej. Ak Boh existuje, prečo to dovolí?

Už sme hovorili, že ak teda Boh existuje, tak dovoľuje veľké zlo na zemi. Dobre. Ešte sú tu modlitby. Boh je vraj milosrdný. Ak je teda milosrdný, mal by modlitbám vyhovieť. Nie všetkým, len niektorým. Prečo potom peniaze vyhrávajú tí najbohatší, zatiaľ čo chudobní nech by sa akokoľvek modlili, Boh (ak teda existuje) im to z neznámeho dôvodu väčšinou nedopraje. Dobre, to sú len peniaze. Ale čo zdravie? Ľudia sa modlia, aby sa vyliečili z ťažkých chorôb, aby začali konečne ich deti chodiť. Prečo im v tom Boh nevyhovie? Niekomu sa to podarí, ale čo ostatní? Má niekto väčšie právo na život, ako ten druhý?

 

Takéto zlo sa deje na zemi pod dohľadom Boha. Preto sa zamyslime. Existuje vôbec Boh? Ak áno, prečo dovolí toto všetko? Je mu to jedno? Ak je taký dobrotivý, nemalo by mu to byť. Nestíha azda? Veď je všemohúci. Ak teda Boh existuje, a je taký, ako sa o ňom píše, tak prečo toto všetko dovolí? Pýtam sa len jedno: "Prečo?" Na toto vám neodpovie žiadny kňaz, ani nikto iný.  Na túto otázku musíte nájsť odpoveď vo svojom vnútri. Správna odpoveď ale neexistuje, lebo pre každého je správne niečo iné. Silno veriaci ľudia si aj po prečítaní článku budú hovoriť svoje, na všetky moje otázky nábožensky odpovedia, a Boh bude v ich očiach a dušiach naďalej existovať ako všemohúci, dobrotivý a spravodlivý duch. Ostatní, ktorí nie sú fanatici sa zamyslia, či je tento Boh popri tom všetkom, čo sa tu deje naozaj skutočný, a aj tí, čo pred tým verili, začnú pochybovať.



Prístupov 1083
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)