blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Moderný spôsob vyjadrovania
pridal Devil207 9.10. 2010 o 12:51

75% času, čo som na internete trávim tu, na SECTORe. Popri tom stíham aj čítať iné články, písať si s kamarátmi, alebo voľačo vyhľadávať, sťahovať. Chodím aj na pokec, lebo tam býva najviac mojich kamarátov online. Nenavštevujem inú miestnosť, ako PC herňa. Ľudia si tam pomáhajú s vecami ohľadom PC, hľadajú rady, návody, ale aj rozdávajú svoje skúsenosti a poskytujú rady. Už veľakrát mi tam pomohli. Čo ma ale strašne štve sú príspevky typu "pls, cekujte moj profil a dajte kometiq", alebo "piiiiste erpéééé", alebo "xcel by som..." poprípade "daaaaaaaaaaaam uceeeeeeeeeet na biefaaaajt". Naozaj týchto ľudí natoľko ovládla demencia, že už nevedia písať ako ľudia? A tie ich skratky typu jj, nn, njn, nz, pls, niekedy aby to človek lúštil. Nemám nič proti tomu, aby sa využívali skratky, ako napríklad OK, ale toto je už veľa. A to nehovorím o strašnom mixe veľkých a malých písmen, a do toho ešte urvať anglické slovo please, resp. jeho "skratku" pls. Uvediem príklad: "Pls, daJtE comEntÍq tO mE A PistE ErpEe." Je toto normálne? A ešte som tu nespomenul čerešničku na torte - vypisovanie profilov, najlepšie týmto mixom veľkých a malých písmen, a aby tam bolo čo najviac zhovadených slov, ktoré sú mixom slovenčiny a angličtiny. Je to naozaj niekedy choré, a častokrát mi hlavou preletí myšlienka "Kam dnes demencia speje..." Je toto budúcnosť vyjadrovania? Alebo je to len vlna, ktorá zasiahla zopár ľudí? Povieme si, že tak píšu len deti, a že ich to prejde. Lenže tak píšu už aj dospelí ľudia (nie tí, ktorí o sebe hovoria, že sú dospelí, ale tí, o ktorých VIEM, že sú dospelí). Možno by mi to nevadilo, keby som bol v nejakej inej miestnosti. Lenže to nie je len na pokeci. Už som to postrehol aj pri článkoch na internete. 

Na koniec by som rád poznamenal, že som rád, že SECTOR to nepostihlo (okrem zopár málo aktívnych použivateľov), a dúfam, že ani nepostihne. SECTOR, drž sa!

EDIT: Ďakujem používateľovi DeNrEs za dodatok k môjmu článku, na ktorý som zabudol. Ešte je totiž veľmi obľúbené písať w namiesto v, napríklad: "čáw poquecas".

EDIT002: Opäť ma používateľ DeNrEs upozornil na chýbajúci fakt, za čo som mu vďačný. Tento fakt je to, že všade namiesto k sa píše q, a na konci každej správy proste títo ľudia (väčšinou dievčatá) musia napísať "cmuq".



Prístupov 1288
Kvalita článku
(100%) hlasov 4

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)