blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Nie je všetko zlato, čo sa blyští...časť 2
pridal Devil207 4.11. 2010 o 15:24

Minule som v článku uvažoval o existencii Boha. O tom, že ak Boh je, tak nie je až taký dobrosrdečný, ako sa o ňom hovorí, alebo píše. A druhá možnosť bola, že Boh nie je... V tomto článku však vezmime do úvahy, že Boh predsa len existuje. Akurát že tento článok nebude o Bohu, ale o cirkvi.

Myslím, že pre tento článok je pomerne dôležité, aby sme vedeli, čo je cirkev. Klikol som si teda do wikipedie aj do googlu, a dostal som odpoveď. Cirkev je spoločenstvo veriacich ľudí. Skupina ľudí, ktorí dobrovoľne veria v isté náboženstvo. V tomto článku budem pod pojmom cirkev rozumieť hlavne všetkých kňazov, pápeža, a podobných ľudí. Aby som nedrístal hlúposti, požičal som si k písaniu tohto článku od brata staré písomnosti z náboženstva. 

V týchto listoch sa píše, že úlohou cirkvi je viesť ľudí k duchovnej dokonalosti a svätosti. Rád by som zdôraznil slovo duchovnej. Cirkev nám totiž hovorí, že sa máme zrieknuť všetkého pozemského a nasledovať Ježiša. Tak prečo sa farári vozia na drahých autách? Prečo z ľudí na každom kroku zdierajú peniaze? Prečo sa stavajú zbytočne drahé kostoly? A hlavná otázka: "Prečo sú ľudia takí naivní, že im to všetko zožerú?"  Na tieto otázky by som rád poznal odpoveď. Asi sa ich však nikdy nedozviem. 

Ďalej nám cirkev hovorí "miluj blížneho svojho, " a diabla nám dáva do popredia, ako toho zlého, ktorý je koreňom hriechu. Medzi tieto prikázania patrí aj "nezabiješ." Pod týmto prikázaním rozumieme akékoľvek páchanie zla, či už fyzického, alebo psychického na svojom blížnom. Naozaj sa cirkev podľa tohto riadi? Alebo skôr riadila? Veď si spomeňme, kto v minulosti upaľoval ľudí, ktorí neverili v ich náboženstvo/v Boha? Taktiež som nikde nepočul, aby niekto niekoho zabil v mene diabla. Ak sa zabíjalo, tak v mene Krista. Kvôli náboženstvu zomrelo veľa ľudí. Veľa ľudí kvôli nemu trpelo. Toto utrpenie im spôsobovala samotná cirkev. Toto je milovanie svojich blížnych?  

Pokračujme teda... Nikde v týchto požičaných písomnostiach, ani nikde v biblii (ktorú som nikdy nečítal) určite nepíše nič v zmysle "buď úchyl," ani nič také. Síce som to už spomenul v minulom článku, ale nedá mi nespomenúť to aj teraz. Veď si pomeňte. Najviac úchylov pochádza z tejto kategórie ľudí - z kňazov a im podobných. Oni riadia cirkev. To teoreticky znamená, že oni sú základom cirkvi. To teoreticky a uľahčene znamená, že oni SÚ CIRKEV. 

Aj cez všetky tieto zlé veci cirkev stále existuje. Prečo? Lebo ľudia, hlavne silno veriaci ľudia tieto chyby cirkvi nepripustia. Stále budú do kostolov nosiť peniaze. Stále budú veriť. Stále. Nech ich to stojí, čo to stojí. Lebo si myslia, že všetky ich pozemské hriechy budú zmazané, ak farárovi poriadne zaplatia.

Takže, myslíte si stále, že cirkev je až taká svätá, ako sa na prvý pohľad zdá? Podľa mňa nie. Cirkev si v mnohých veciach protirečí. Ak by sme skúmali ďalej, našli by sme ešte veľa vecí, ktoré nejako "nie sú s kostolným poriadkom." 



Prístupov 938
Kvalita článku
(100%) hlasov 7

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)