blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Nie je všetko zlato, čo sa blyští...časť 3
pridal Devil207 4.11. 2010 o 19:11

Teória uvedená v tomto článku je čisto len a len osobnou teóriou. Nikomu ju do hlavy nejdem vtĺkať. Ani sa ňou neriadim. Ani jej neverím. Je to LEN teória.

V druhej časti sme hovorili o cirkvi. O tom, že nie je až taká svätá, ako by sa zdalo. O tom, čo všetko cirkev spôsobila, a ako si protirečí. Tu by som sa chcel zamyslieť nad predpovedaným príchodom Ježiša a o konci sveta. O tom sa tiež píše (aspoň podľa mňa by sa malo) v biblii. Vraj to nejaký prorok predpovedal, alebo tak niečo sa mi marí. Nebudem si o tom zisťovať viac, lebo to pre tento článok nie je dôležité.

V poslednom čase o tom dosť čítam. Koniec sveta. Niekto tomu verí, niekto nie. Tí čo tomu veria, majú rôzne verzie. Meteority, planétky, a rôzne ďalšie. Ja patrím medzi tých, ktorí tomu neveria. To ale teraz nie je podstatné. Podstatný je koniec sveta spojený s cirkvou, vierou, náboženstvom. Vraj má znova prísť Ježiš, a jeho sláve nebude konca. Vraj má ešte pred Ježišom prísť na svet Antikrist, ktorý sa bude tváriť ako dobrý, a potom rozpúta veľké zlo. Tak nejako som to počul, čítal, videl. Čo keď to tak nebude? Moja teória je iná...

Cirkev nám vtĺka do hlavy, aby sme boli dobrí, aby sme si neubližovali. To ľudí obmäkčuje. Pomaly sa stávajú bezbrannými. V prvej časti tejto trojice článkov som písal o tom, či Boh je, alebo nie je. Celé stáročia nám vtĺkali do hlavy, že Boh na nás hľadí. Predstavte si, že by to bolo definitívne popreté! Silno veriaci by tomu neverili, a ďalej by išli so svojimi bratmi a sestrami za Bohom. Ostatní nie. Prestali by veriť. Boli celý život iba oblbovaní, preto by sa začala vojna. Vojna medzi veriacimi, a neveriacimi. Tretia a posledná vojna... Keďže ľudstvo má v rukách nepredstaviteľné zbrane, bola by to vojna naozaj posledná. Náboženská vojna. Veriaci by neboli až takí tvrdí bojovníci, lebo by stále verili v Boha, a nechceli by ubližovať svojim blížnym. Samotní cirkevní hodnostári by v túžbe bo po moci pomaly vyhladzovali veriacich. Vojna by sa blížila ku koncu. Koncu nie vojny, ale koncu ľudstva...

Ja viem, strašná teória. Ale nie všetci ľudia sú hlúpi. Nenechajú sa len tak omotávať okolo prsta cirkvi. A ak sa do toho pripletú iné náboženstvá, tak ľudia celkom prestanú veriť.



Prístupov 893
Kvalita článku
(70%) hlasov 1

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)