blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Rok 2010 a ja
pridal Devil207 22.12. 2010 o 15:32

No, ako začať... Rok 2010 bol pre mňa ako hráča veľmi prínosný. Veľmi veľa sa zmenilo, na hry sa pozerám z iného pohľadu. Vlastne na všetko okolo hier mám iný pohľad. Všetko sa to zmenilo kúpou nového PC (resp. poskladaním PC). Pred tým som bol viac menej casual hráč, nesledoval som herný vývoj, lebo som na to nemal zostavu... Nemal som zostavu, aby som si to zahral. Hral som staršie, menej známe hry, väčšinou kupované zo supermarketov podľa popisu vzadu na hre. Toto sa ale s príchodom už spomínaného PC zmenilo. Akonáhle som sa dostal k silnejšiemu hardvéru, začal som sledovať herný vývoj. Začal som hrať aj preslávené, či už staršie, alebo nové hry. Stal som sa jedným z prvých ľudí, ktorí hrajú hry, čo práve vyšli. Neobmedzuje ma už totiž hardvér. A tak som začal od kúpy tohto PC aj pravidelne navštevovať SECTOR. Spočiatku som iba sledoval niektoré diskusie, neskôr som sa rozhodol založiť si blog. O niečo neskôr som sa pustil do písania článkov na blog. Kritika ale aj chvála čitateľov týchto článkov ma posúvala ďalej, a snažil som sa písať čím ďalej, tým lepšie články. Teraz mám väčšiu pauzu, keďže už nemám toľko inšpirácie. Taktiež od kúpy PC som sa začal PC venovať viac. Začal som sa zaujímať o skladanie PC, o taktovanie, a pod.. 

Zhruba toto mi priniesol rok 2010. To ale nie je všetko. Keďže som sa dostal k novej zostave, začal som hrať hry, ktoré mi vtedy nešli, alebo som ich ani nepoznal (prípadne o nich iba počul). Rozhodol som sa preto napísať aj niečo o hrách. Nie len rok výroby 2010, ale aj starších, ktoré som pred tým nehral.

CRYSIS

Pred tým som o tom len počul. Crysis sem, Crysis tam. Ale to nestačí len počuť, Crysis treba vidieť a hrať. Akonáhle som spustil hru na maximálnych detailoch, bolo teda na čo pozerať. Krásny ostrov, efekty, voda... A do toho všetkého ešte špičková hrateľnosť. Niečo po tom, ako som si kúpil Crysis, som sa rozhodol vyskúšať aj Crysis Warhead. Teda som si z dovolenky (prázdnin) zaobstaral Crysis MAXIMUM EDITION. Zahral som si aj Crysis Warhead, ktorý ma opäť ohúril nie len grafikou, ale aj špičkovou hrateľnosťou. Bohužiaľ, prvý Crysis som kvôli chybe v hre nedohral celý. Samozrejme, mám to v pláne v blízkej budúcnosti. Crysis ma tak chytil, že som sa rozhodol zorganizovať aj turnaj v hre Crysis Wars. Takže pre mňa je to jedna z najlepších FPS, aké som kedy hral. 

METRO 2033

Ďalšia hra so špičkovou grafikou, a skvelou atmosférou. Z prvého hrania ma to moc nechytilo, ale až som si to po čase zapol, až vtedy som zbadal, čo všetko táto hra prináša. Nádherná grafika, dokonalá atmosféra (ktorej napomáha ruský dabing) a výborná hrateľnosť ma naozaj očarili, a posúvajú túto hru do môjho rebríčka TOP hier roka 2010. Naozaj neľutujem, že som si zahral túto hru.

MAFIA 2

Veľké sklamanie (aspoň pre mňa osobne). Nielenže ma hra nechytila, ale podľa ostatných hráčov (ja hodnotiť nemôžem, keďže som sa nedostal ďalej ako do prvej jazdy autom) je aj neskutočne orezaná. Tvorcovia z hry odobrali niektoré časti, a teraz predávajú hru za neľudské peniaze, a ostatné časti za ďalšie peniaze. Takže pre mňa dosť veľké sklamanie.

SNIPER: GHOST WARRIOR

Hra mnohými odsudzovaná ešte pred spustením. Ja si to nemyslím. Keďže ma fascinujú odstreľovacie pušky, tak takáto hra sa mi naozaj hodila. Jediná podobná hra je Sniper Elite. Len jedna. Takže Sniper: Ghost Warrior, ako čisto sniperská hra ma nesklamal. Samozrejme, má svoje chyby (a nie je ich málo), ale ak je podobná hra iba jedna, tak človek ako ja je tieto chyby schopný prehliadnuť.

ASSASSIN'S CREED 2

Ako PCčkár považujem túto hru za hru, ktorá sa zaraďuje do roka 2010. Skvelý príbeh, chytľavá hrateľnosť, a krásna grafika zaraďujú aj túto hru do môjho rebríčka TOP hier roka 2010. Táto hra je naozaj skvelá. Síce som jednotku nemal možnosť hrať, ale nemal som problém vžiť sa do príbehu a hru si krásne užiť.

MIRROR'S EDGE

Rok 2007. V tomto roku som videl v TV videorecenziu, a odvtedy som chcel túto hru hrať. Splnilo sa mi to, a táto hra sa ocitla na mojom disku. Bola lepšia, ako som čakal. Jednoducho povedané, táto hra ma prekvapila. Opäť je tu krásna grafika, a ešte lepšia hrateľnosť. Hra ma pripútala k stoličke, a ani raz som sa nenudil. Niektoré pasáže boli o niečo ťažšie, avšak hru som dokončil, a stále patrí medzi moje obľúbené hry.

FAR CRY 2

Rok 2008. Pre mňa veľké sklamanie. Na túto hru som sa veľmi tešil, keďže jednotka bola skvelá. Avšak, hra nebola hodná mojej radosti. Krásna grafika prostredí, africké pláne, Direct X 10, krásne spracované opotrebovanie zbraní... Avšak zabijakom hrateľnosti je rozloha mapy. Aby som prešiel misiu, musím ísť 10 minút aspoň cez tri štvrte mapy po prázdnej krajine. Ja chcem predsa hrať FPSku, nie racing... Takže opakujem, pre mňa obrovské sklamanie.

BIOSHOCK

Rok 2007. Veľmi známa FPS hra. Hneď od začiatku ma upútala atmosféra podmorského mesta. Taktiež veľmi dobrá grafika a výborná hrateľnosť. No, osobne nemám tejto hre čo vytknúť. Tiež ma prekvapili súboje s Big Daddym, ktoré ma veľmi bavia. Taktiež ešte nemám hru dokončenú, ale mám to v pláne hneď po Crysise. :)

 

Až tak veľa hier z roku 2010 som nehral, to je pravda... Ale tak, nenudil som sa, a o tom hry sú - aby zabavili. Hra roka 2010 je u má dosť sporná. O toto miesto sa bijú dve hry, Metro 2033 a Assassin's Creed 2. Takže hru roka u mňa vyhrávajú dve hry. Sklamanie roka, no, neviem či je väčšie sklamanie Mafia 2, alebo to, že preložili Crysis 2. Ale keďže predpovedaný dátum pre Crysis 2 má pre mňa istý osobný význam (oslavujem vtedy narodeniny), tak za sklamanie roka považujem Mafiu 2 (možno so mnou nebudete súhlasiť, je to len môj názor). Tak vám už ostáva len popriať Veselé Vianoce a šťastný nový rok :) Ďakujem za prečítanie.



Prístupov 1207
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)