blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Nie je všetko zlato, čo sa blyští...časť 4
pridal Devil207 15.1. 2011 o 19:13

O cirkvi a veciach okolo toho som v tejto sérii už napísal dosť vecí a myšlienok. Ešte dávnejšie (myslím, že ešte v roku 2010) sme sa tak rozprávali, a mama nám povedala, čo rozprávali v rádiu. Boli to opäť náboženské veci, a týmto veciam by som sa chcel venovať. Ako vieme, cirkev si na všetky nezrovnalosti nájde náboženskú odpoveď. často si tak protirečí. Aj toto sú odpovede na otázky ohľadom náboženstva.

Položená otázka bola, že prečo Boh vymyslel toľko chorôb. Odpoveď znela, že Boh choroby vymyslel, lebo chcel, aby sa ľudia k nemu obracali. Lebo vraj sa k nemu obracajú len v chorobách. Tu mi prichádzajú na um dve veci. Boh má odmeňovať dobrých kresťanov. Tak ako to, že ochorie aj ten, čo sa každý deň modlí? To netuším, a asi ani vy nie. A druhá vec. Nedal náhodou Boh človeku slobodnú vôľu? Ak áno, tak prečo to teraz sám porušuje? Prečo núti ľudí robiť to, čo nechcú? 

Druhá otázka bola, prečo zomierajú všetci ľudia, bez ohľadu na vek, farbu pleti, pohlavie, náboženstvo atď. Odpoveď znela, že raz anjel chodil, a pýtal sa ľudí, čí chcú ísť do neba. Vraj nikto nechcel, a tak prišiel anjel k Bohu s prázdnymi rukami. Boh mu teda povedal, aby bral každého dvadsiateho človeka, ktorého stretne. Nech sa nepozerá na to, čo mu ten človek bude hovoriť. Nech ho jednoducho zoberie zo sebou. Tu mi prichádza na um len jedna vec. Boh si nevyberá spravodlivo, ale náhodne. To opäť čiastočne vyvracia tvrdenie, že Boh je spravodlivý.

Toto mi už nepovedala mama, ale priamo učiteľ náboženstva v škole. My - jeho žiaci sme sa ho pýtali, prečo, keď je Boh len jeden, máme toľko kresťanstiev. Pravoslávne, katolícke, evanjelické, a ešte neviem aké. Učiteľ (a zároveň kňaz) nám na to odpovedal, že každý z týchto kresťanov verí v rovnakého Boha, ale vedľajšie detaily sú tu odlišné. Jední majú nepoškvrnenú Pannu Máriu, iní nie. A takýchto detailov je vraj veľmi veľa, toto nám uviedol len ako príklad. To opäť znamená, že náboženské "fakty" boli minimálne dokreslené, ak nie úplne vymyslené. A pretože každý z týchto kresťanov vám bude tvrdiť, že práve to jeho učenie je pravdivé, tak tým pádom nemôžete veriť ani jednému. A tak to je aj s rozličnými náboženstvami. Aj moslim, aj kresťan, aj žid vám budú tvrdiť, že práve ich Boh je ten ozajstný, a že ich náboženstvo je to pravé. To opäť znamená, že nemôžte veriť ani jednému z nich.

Ak sa opýtate tieto otázky akéhokoľvek kňaza, mal by vám odpovedať to isté (veď pravda je len jedna, nie?) a ak mu poviete, že si sám protirečí, mal by sa z toho opäť nábožensky vykrútiť. Tým si ale na 99,999998% bude opäť v niečom protirečiť.



Prístupov 2663
Kvalita článku
(83,3%) hlasov 6

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)