blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Masové problémy
pridal Devil207 10.8. 2011 o 19:15

Inšpirovať som sa nechal ľuďmi z môjho okolia. Myslím, že sa s tým pravidelne stretávate aj vy, lebo ľudia sú na celom Slovensku rovnakí. 
Každý máme svoje problémy. Každému prídu práve tie jeho najhoršie, a najťažšie riešiteľné. (Neberte si to osobne, pod pojmom každý teraz beriem veľkú skupinu ľudí, nie doslova každého.) Veľa z týchto problémov sú doslova hlúposti, ale človek ich vie premeniť na nezdolateľné životné prekážky. Človek sa naozaj pozastavuje nad každou blbosťou. Dokonca sa tým aj rozbíjajú priateľstvá. Nie, nepreháňam. Myslím to vážne. 
Uveďme si príklad. Pohádajú sa dvaja kamráti (dôvod hádky teraz nie je podstatný). Samozrejme, prvé čo spravia je, že si vymažú jeden druhého z priateľov na facebooku. Potom sa opäť skamrátia, odpustia si navzájom. Avšak, jeden si zabudne pridať toho druhého medzi priateľov naspäť. Čo to znamená? Že sa ten prvý hnevá ešte viac ako pred tým, a berie toho druhého ako odrbávača. Nie, nevymyslel som si to. Videl som to na vlastné oči, počul na vlastné uši. 
Uveďme si druhý príklad. Majstrovstvá sveta v hokeji. Samozrejme, každý fandí Slovensku, a odrazu sa nájde niekto, kto drží palce súperovi. Čo to znamená? Jeho kamaráti zabudnú, že boli niekedy kamaráti, a berú ho ako zradcu. Nie, ani toto som si nevymyslel. Aj toto myslím vážne.
Ľudia chodia zmorení do práce/školy len preto, lebo ich obľúbený hrdina v seriáli zomrel, lebo Slovensko prehralo zápas, lebo si ho ten a ten vymazal z priateľov. Pozastavujú sa nad úplnými hlúposťami, pre nich sú to však obrovské problémy.
Opäť upozorňujem. Netvrdím, že to takto robia všetci ľudia. Ale viem, a poznám takých, ktorí sa takto správajú.
Čo tým teda chcem povedať? Nepozastavujte sa nad hlúposťami. Veď kopa "veľkých problémov" má jednoduché riešenie, alebo sú v skutočnosti také nepodstatné, že riešenie nepotrebujú. Keď sa budete zastavovať nad každou blbosťou, zbytočne si zdvihnete krvný tlak, a ublížite sami sebe. Treba sa naučiť rozoznávať, čo je problém, a čo je blbosť. Ja viem, svet je zlý, no stále je v ňom niečo pekné. A pokiaľ máte hlavu zašpinenú kopou "obrovských problémov", tak tú peknú časť budete mať zahmlenú, poprípade na ňu nebudete vidieť vôbec.



Prístupov 2621
Kvalita článku
(100%) hlasov 9

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)