blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Potreba ukázať sa
pridal Devil207 12.8. 2011 o 18:05

Opäť moja inšpirácia pochádza zo sociálnej siete facebook.
Na facebooku dnes možno nájsť veľké množstvo ľudí z celého sveta. Je to totiž "in". A je na tom aj niečo užitočné, môžte byť s ľudmi v kontakte prakticky odkiaľkoľvek. Aj ja som tam zaregistrovaný, hodí sa to na kontaktovanie vzdialených ľudí a reklamu na videá :-P. 
O čom ale chcem hovoriť? Nejdem kritizovať facebook, ako sociálnu sieť. Imde kritizovať ľudí, ktorí sa tam pripájaju. Konkrétne mám teraz na mysli všetko, čo tam o sebe povedia. Ukázali by ste úplne cudziemu človeku fotku vášho dieťaťa, ako sa hrá v bazéne? Myslím, že nikto taký sa tu nenájde. Ale na facebook takáto fotka putuje, lebo je to teraz v móde. A tam si ju môže pozrieť naozaj ktokoľvek (aj ten človek z ulice, ktorému by ste fotku neukázali). Keby ste sa nakoniec rozhodli ftoku zmazať, nedá sa to. Facebook si ju stále nechá. (Osobne odskúšané, ako pokusného králika som použil screenshot z Assassin's Creed II. Fotku som odstránil, no stále tam bola.)
To sú fotky, lenže ľudia dávajú na facebook aj svoje osobné údaje, také, ktoré by normálne možno nikomu nepovedali. Je zbytočné, že sa na nás zo všade hrnie, že nemáme na internet dávať svoje osobné údaje. Je to proste in, tak si tam dá každý všetko, čo sa dá, a ešte tam niekde strčí aj to, čo sa nedá.
Poviete si, preto bol predsa facebook vymyslený, na zdieľanie svojich zážitkov. Lenže je toto zdieľanie bezpečné? Ak doklušete k niekomu s albumom fotiek (ok, tak s CDčkom s fotkami), uvidí ich len on. Avšak na internete si môže fotku pozrieť a stiahnuť ktokoľvek. Ach, ja viem, toho ste sa už určite napočúvali. Teraz vám nejdem vtlkať do hlavy, aby ste tam už nedávali žiadne fotky. Bolo by to prd platné. Iba chcem poukázať na to, akí su niektorí ľudia hlúpi, keď naivne veria tomu, že tú a tú fotku naozaj uvidia iba jeho priatelia. (Teda tí priatelia na facebooku, keďže mnoho ľudí polovicu svojich facebookových priateľov možno vôbec nepozná. To je teraz taký trend, mať čo najviac ľudí vo friendliste na FB.)
To je zhruba všetko, čo som k tomuto chcel povedať. Ďakujem za prečítanie.

PS: Som veľmi rád, že blogy opäť žijú :-).




Prístupov 2057
Kvalita článku
(100%) hlasov 7

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)