blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Devil o aktuálnom dianí
pridal Devil207 7.9. 2011 o 19:55

Určite nie som sám, čo si všimol statusy o Pavlovi Demitrovi. Tieto statusy by sa dali vážiť na tony. Preto by som sa chcel k tomu vyjadriť.
Dnes keď som sa išiel prihlásiť na pokec (už nepamätám z akého dôvodu) som si pozrel dole správy (ako stále keď sa tam prihlasujem). Len tak som preletel čosi o Demitrovi, a nakoľko ma šport nikdy moc nebral (až na pár výnimiek) som pokračoval ďalej v prihlásení. Vrátil som sa tam, až keď som videl na fasabúku kopec statusov v štýle "R.I.P Demitra" a pod. Tak som sa dozvedel, že havarovalo akési lietadlo kde bolo kopec ľudí, a bohužiaľ ich aj veľa zahynulo. Od tej chvíle všade čítam len statusy ako každý smúti. Pôvodne som nechcel na blog písať nič, čo ma však k tomuto rozhodnutiu doviedlo bol jeden vtip ktorý som našiel tiež na fasabúku. Teraz nie je podstatné o čom bol ten vtip, aj tak som ho už čítal niekde inde. Zaujímavejšie boli komentáre pod ním. "jak sem mužeš dávat vtipy :(" A podobných komentárov tam bolo pomerne dosť. Čo ma ale fakt dostalo bol tento komentár: " Takže mi chcete říct že je snad lepší nad tím mávnout rukou a pokračovat v životě dál? Až se to stane někomu z vašich bližních tak uděláte to samý?? To jste dost ubozí..."
Nemyslím, že nad tým treba mávnuť rukou. Je to tragédia. Avšak, v čom je táto tragédia iná od tých, ktoré sa stávajú každý deň? Každý deň na cestách, všade. A kto sa nad týmito tragédiami zastaví tak, ako nad touto? Pochybujem, že sa niekto nájde. Ale akonáhle zomrie niekto slávny, všade sa o tom píše. OK, ja beriem, treba byť informovaní, však, ale vypustiť zo seba také niečo ako "Až se to stane někomu z vašich bližních" mi príde dementné. Koľko krát sa tento človek, autor komentára pozastavil nad inou nehodou, ktorú videl v televízii? Čím je táto nehoda iná? Že zomrelo kopec slávnych hokejistov? Každý (aspoň tu na Slovensku) spomína len Demitru. V čom bol významnejší, ako ostatní? Tí ďalší mali tiež rodiny, blízkych, ktorým budú chýbať. Na nich si však málokto spomenie (stále hovoríme o Slovensku, v Česku majú tiež svojich, a v Rusku zrejme tiež). Pozastavil sa tento človek nad tým, že na internete vypisuje ľudom nech si zapália sviečku, a sám sedí zhrbený za fasabúkom? Preto sa pýtam. Aký je rozdiel medzi hodnotou života slávnej osoby, a hodnotou života hocikoho iného? Prečo sa ľudia stále zamyslia až keď zomrie človek slávny, alebo ľudia zomierajú na stovky? Každý život má predsa rovnakú cenu nie? Alebo tu zasa platí pravidlo "Všetci sme si rovní, ale niektorí sú rovnejší"? 

Nechcem vyzerať jak toto co ryje, ako človek bez citov, alebo tak niečo. Je to tragédia, a nie malá. Ale preto že tam zahynul slovenský hokejista má mať väčší význam, ako iné každodenné tragédie, nad ktorými sa nikto nepozastaví? Možno ma pre tento článok budete nenávidieť, veď všetci ste veľkí fanúšici hokeja, ale skúste sa na to pozrieť z inej strany. Môže byť jeden život cennejší ako druhý?



Prístupov 2580
Kvalita článku
(100%) hlasov 7

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)