blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG devil207
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
Devil207



Pohyb je dôležitý...
pridal Devil207 27.9. 2011 o 21:07

Článok, ku ktorému mi dodal inšpiráciu môj otec, vlastné myšlienky by mi nestačili.


Ako každé biele (žiadny rasizmus, realita) dieťa (ano som decko, kto ma problem, nech si da facku a zmačkne CTRL+W) dodržiavam povinnú školskú dochádzku. Neutečú mi samozrejme ani informácie z politiky, nakoľko televízne noviny sa dostávajú do štádia kedy pôjdu každú hodinu. No a hoci nemám vo všetkom stopercentne jasno (nakoľko mi je celá politika takmer ukradnutá) idem sa teraz vyjadriť k tomu čo chce "vážený pán" Juržica (bohužiaľ, maďarsky neviem písať) spôsobiť dnešnej mládeži (možno len chcel, ako vravím, nemám v tom na 100% jasno).


Takže, najprv rozoberiem príchod do školy okolo deviatej hodiny rannej (možno iná hodina, tu naposledy opakujem že v tom nemám na 100% jasno a možno niektoré údaje uplne netrafím). Už teraz decká končia školu niekedy aj o druhej. Teraz si vezmime, že niektorí môžu mať aj krúžky (a že ich je dosť) ktoré trvajú v poobedňajších hodinách. Plus úlohy na doma plus učenie (nakoľko niektorí učitelia vidia mládež ako stroje) to tiež potrvá istý čas. Čisto teoreticky si vezmime, že žiak skončí povinnosti o piatej poobede. Škola začína cca o ôsmej. Posuňme si to všetko o o hodinu dopredu. Nielenže by sa museli meniť autobusy, ale decká by končili so školou o 6tej. To už sa len navečerať, pozrieť večerníček a spať... Tento nápad mi príde maximálne chorý, a ten, čo ho vymymslel buď deti nemá, alebo ich pravdepodobne nemá veľmi rád.


Čomu ale chcem venovať viac pozornosti sú tri hodiny telesnej výchovy do týždňa. (Pričom sa ale celkový počet hodín do týždňa nemení.) Ktorý predmet je menej dôležitý ako telesná výchova? Ktorý učiteľ obetuje jednu svoju hodinu do týždňa za telesnú výchovu (ďalej len TV)? A moment, prečo vlastne potrebujeme 3 hodiny? No predsa pre pohyb. Pretože decká doma sedia iba za kompom, za telkou, žerú chipsy pijú kolu a tlstnú. Samozrejme som tým nechcel nikoho uraziť, bolo to povedané maximálne obrazne s dávkou...ehm...egoizmu? Ide o to, že ak deti potrebujú pohyb, prečo sa nestavajú na to príslušné plochy? Jasné, napríklad tu u nás v Humennom sa postavila nová športová hala, ale pustia tam hocikoho hocikedy zahrať sa? Ja mám na mysli normálne ihriská bežne len tak, upravené cyklistické trate a pod. Jasné, staršia mládež ktorá sa ožiera to rozbije. Ale, ako rozbijú upravenú cyklistickú trať? Že prídu a rozbijú tam sklo? Firmy ktoré vyrábajú voňavky majú peniaze na to, aby platili mladých dotieravých ľudí ktorí sa niekde kempnú a otravujú. Nemá štát na oplotenie a jedného strážnika, čo by to počas dňa strážil? Načo, veď treba na Rómov ktorí nepracujú a na azyl žejo.
Ozaj, ešte k TV. Ak chcú, aby sa decká hýbali, prečo je to tak, ako to je? Niekto ide na hodinu TV doslova stresovaný, lebo práve dnes sa bude známkovať taký a taký skok, taký a taký beh. TV je predsa o pohybe, tak prečo je to známkované, a prečo decká nemôžu robiť čo ich baví? Určite by si radšej zahrali napríklad basketbal, ako skákali do diaľky na známku.

Takže toľko k tomu. Možno s niečím nebudete súhlasiť, a možno niektoré moje nápady nie sú príliš zlúčiteľné s realitou (aj keď osobne si myslím že za ty prachy čo idú na zbytočnosti by sa to dalo). Ako som už vravel, niektoré moje údaje nemusia byť presné, tak ma za to neukameňujte. Všetko bolo písané z hlavy, vopred pripravený článok vo worde mi príde umelý, lebo nevyjadruje presne to, čo človek práve prežíva pri písaní (nakoľko to po sebe ešte stokrát opraví a pod.).


Som zvedavý na vaše názory na túto tému.




Prístupov 3148
Kvalita článku
(76,7%) hlasov 6

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Tuning zraz Svidník 8.8.2015
[ 16.8.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 27.6.2015] (príspevkov 0)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 10.11.2014] (príspevkov 0)
Pomsta je sladká...
[ 30.11.2012] (príspevkov 10)
"Nemám strach povedať čo treba povedať.....
[ 20.11.2012] (príspevkov 3)
Idete von? Zostaňte v spojení
[ 15.11.2012] (príspevkov 2)
"Prestaň toľko rozmýšľať"
[ 4.11.2012] (príspevkov 4)
"Na horskom bicykli dole kopcom..." - ča...
[ 11.10.2012] (príspevkov 2)
Taký bežný deň
[ 4.10.2012] (príspevkov 6)
Nákupné centrum
[ 4.10.2012] (príspevkov 5)